Geografske novine

Geografsko istrazivacko drustvo pokrece izdavanje novog casopisa: "Geografskih novina", kao uopstenog casopisa o temama vezanih za geografiju i srodne nauke. Geografske novine pokrecemo s' ciljem da na jednom mestu prikupimo kako sve informacije tako i sve ljude koji se profesionalno bave geografijom. Nadamo se da ce ovo doprineti svestranom informisanju i popularizaciji geografije uopste. Planirano je da novine izlaze kvartalno u elektronskom i stampanom obliku, a izlazak prvog broja je planiran za pocetak septembra.

Teme kojim ce se baviti "Geografske novine" su najopstije i obuhavtaju sledece:

Uredjivacki odbor "Geografskih novina" cine:

Pozivamo Vas da i Vi ucestvujete u kreiranju ovih novina, tako sto ce te slati priloge na jedan od sledecih nacina:

Molimo Vas da prilozi budu do 30 recenica, sa najvise tri graficka priloga. Ako priloge saljete u elektronskom obliku molimo Vas da tekst unosite u Microsoft WORD-u ili kao obican tekst, bez ikakvog formatiranja teksta, dok bi graficki prilozi trebali biti u jednom od sledecih formata: CDR, GIF, JPG ili EPS. Graficki prilozi se dostavljaju kao posebni fajlovi, nikako unutar osnovnog teksta. Primljeni materijal se ne vraca. Urednistvo zadrzava pravo neobjavljivanja.

Vladimir Manic
koordinator za GIS

p.s. svaki student i saradnik Univerziteta moze dobiti nalog na nekom od racunara, bilo fakulteta, bilo Univerziteta. Taj nalog je sasvim dovoljan za razmenu poste, ucestvovanje u radu konferencija (yu.sci.geography) i koriscenje WWW servisa.