KopaonikSa oko 57 Km alpskih staza (tri takmicarske, FIS staze), 20 Km nordijskih pruga i sistemom od 21 zicare sa kapacitetom od 19000 skijasa na sat, skijaski centar Kopaonik moze da zadovolji sve kategorije smucara. Na osvetljenoj stazi "Malo jezero" slalom je moguc i nocu.

Sportski hotel"Srebrenac", malo izdvojen iz centra naselja, posebno vole mladi, strastveni sportiski, jer mogu da "luduju" na skijalistu "Gobelja" koje se nalazi kod hotela "Crvena zvezda", ili u diskoteci do zore. Ovaj hotel dobio je ovo ime po poznatom beogradskom fudbalskom klubu "Crvena zvezda". Hotel je za sportiste idealan.

Izvrsni smucarski tereni registrovani su kod Medjunarodne smucarske federacije 1981. godine, cime je Kopaonik dobio status medjunarodnog smucarskog centra. Kopaonik ima optimalne uslove za razvoj turizma i u letnjem periodu, kao i klimatske pogodnosti za zdravstveni turizam. Najvisi vrh na Kopaoniku zove se Pancicev vrh (2017 m), nakada Suvo Rudiste. Ime je dobio po naucniku, botanicaru i prvom predsedniku Srpske akademije nauka Josifu Pancicu (1814-1888). Slavni prirodnjak bio je vezan za Kopaonik zbog njegove prirodne raskosi, sto tada nije bilo dovoljno poznatoi iskorisceno.


Dalje