logo1.gif (4034 bytes)logo-top.gif (15088 bytes)
side.gif (2527 bytes)

 

 

YUAIP prednosti

1. Lokalno povezivanje clanova -- YUAIP formira i podrzava lokalne podruznice sirom sveta gde se Internet profesionalci srecu, razmenjuju ideje i ucestvuju u radu. Rezultat je produktiva razmena ideja izmedju clanova i poboljsavanje lokalnih Internet uslova. Pored toga kao YUAIP clan, imate pristup uslugama svih YUAIP podruznica bilo da ste na putu, bilo da se selite.

2. Internacionalno povezivanje clanova -- YUAIP odrzava medjunarodne forume i mejling liste i ima kao jedan od ciljeva povezivanje sa medjunarodnim institucijama i organizacijama slicne namene i profila. Na ovaj nacin YUAIP clanovi imaju pristup medjunarodnim Internet organizacijama i udruzenjima sirom sveta.

3. Budite informisani --  YUAIP pruza svojim clanovima informacije i pomaze im da ostanu u dodiru sa najnovijim zbivanjima na Internetu kao i upoznavanje sa modernim Internet tehnologijama. U pripremi je YUAIP glasnik koji ce biti on-line izdanje svih novosti kako na medjunardnom tako i na lokalnom planu vezanim za Internet. Zastitite svoju profesionalnu buducnost!

4. Definisite "Internet profesionalca" -- YUAIP svojim radom i delovanjem svojih clanova zeli da definise kako eticki kod i skup prakticnih uputstava za profesionalno ponasanje na Internetu tako i profesionalne norme za pripadnost ovom strukovnom udruzenju. Kao punopravni clan YUAIP-a vi dokazujete svoj profesionalni nivo.

5. Definisite pojam "Internet kvalifikovan" -- YUAIP radi na definisanju i usvajanju pravilnika o izdavanju diploma iz oblasti Interneta u saradnji sa Univerzitetima u zemlji i sa vodecim strucnjacima iz ove oblasti. Ideja je da se definise zajednicka platforma po kojoj bi se diplome izdavale bilo na Univerzitetu bilo od strane privatnih skola. Na ovaj nacin bi se garantovao minimum znanja i profesija uzdigla na visi nivo.

6. Vase misljenje se mora cuti -- Okupljanjem i prosirivanjem YUAIP clanstva zelja nam je da postanemo dovoljno jaki da zastupamo vase misljenje i ideje pred Jugoslovenskim i medjunarodnim komitetima i udruzenjima za standarde. Vas glas i vase misljenje kao punopravnih clanova YUAIP-a ima svoju tezinu i mora se cuti.

 

Copyright 1998 Jugoslovenska asocijacija Internet profesionalaca (YUAIP)
webmaster@yuaip.org.yu