YUQwest: Radio Mileva - Ratno izdanje #2


Mensur (mensur@umich.edu)
Sat, 17 Apr 1999 10:24:17 -0400


                                            o
     o ooooooooooooooooooooooooooooooooooo Posting:
      o o oooo o o oooo oooo o Lista@YUQwest.org
       o o o o o o o o o o
        o o o o o o o o oooo oooo o
        o o o o o oo oo o o o Admin:
        o oooo oooo o o oooo oooo ooo Majordomo@YUQwest.org
                      o
                      ooo

                   ***************************************
                     R A D I O M I L E V A

                        *** RATNO IZDANJE #2 ***
                                      godina VII
                     Beograd subota 17. april 1999.
                   **************************************
                   konstant@eunet.yu
                   http://www.yurope.com/news/mileva/
                   **************************************
  
      Petak, topao vetrovit dan. Bice, nece biti kise. Prethodne noci zarusen je jos jedan most na Dunavu kod Kovina. Razvaljena je i hemijska industrija preko u Vojvodini. Hemija, kao takva, nije bas najzdravija pojava kada se otrgne kontroli, a posto ovde vetrovi duvaju u nepredviljivim pravcima - pitanje je ko ce se, blize, dalje ili znatno dalje, zaliti na stipanje ociju i tegobe sa disajnim organima. U svakom slucaju, ti se garantovano nece zaliti ni na dosadne insekte.
    Na danasnji dan pre 55 godina Beograd (i drugi gradovi u Srbiji i Crnoj Gori) je bio bombardovan od strane saveznika. Ne od bugarskih, nego od nasih. Trebalo je doakati Nemcima (tako sam ucio u skoli). Tako je Beograd marljivo izbombardovan, a rezultat svega - stradala je desetina Nemaca i preko hiljadu Beogradjana. Ono, covek kad prelista istoriju i razmisli, vise od pola veka ne bombardovati Beograd - to je vec malo previse. Tu nisu cista posla.
    Danas, kada sam dosao kuci velim: Petak je, mozemo vala malo da se opustimo. Sutra se ne radi! Doziveo sam frenetican aplauz od strane ukucuna. Ova ti je prava, rekose, i bacise se na konstruktivne radne zadatke. Finale svega - rasklopljen sto za dvanaest osoba bio je pun hrane. Ne dajmo mrskom agresoru da se docepa ni trunke vruce proje (tek iznesene iz rerne), Njeguskih kobasica i Perinog ovcijeg sira - povikah ja. Tako je, povikase ostali. Ne mogu nam nista - uzviknu Deda sa podignutom casom.
    Pred ponoc, sirena je oglasila pocetak uzbune za, valjda, 24. dan sistematskog unistavanja vojnih objekata, a bogami i fabrika, mostova, gradskih naselja, civila, izbeglickih kolona, civilnih vozova, gradskih toplana, zivotinja, riba, ptica, insekata... Kletva baba Ikonije jos nije skinuta.
  

mile
  
  
      
  
  
  
  
  



This archive was generated by hypermail 2.0b3 on Wed 18 Aug 1999 - 08:14:33 PDT