YUQwest: Prezentacija knjige JA SAM ONAJ STO JEST


Nikola Veselinovic (nveseli@EUnet.yu)
Wed, 7 Jul 1999 21:32:57 +0200


                                            o
     o ooooooooooooooooooooooooooooooooooo Posting:
      o o oooo o o oooo oooo o Lista@YUQwest.org
       o o o o o o o o o o
        o o o o o o o o oooo oooo o
        o o o o o oo oo o o o Admin:
        o oooo oooo o o oooo oooo ooo Majordomo@YUQwest.org
                      o
                      ooo

Unapred se izvinjavam svim onima koji su clanovi na vise navedenih mailing listi sto ce dobiti ovaj dopis vise puta, (u ostalom tu je dugme DEL) jer sam post prosledio na Nove Mostove, YUQwest i Mostove. Posto sam clan na sve tri liste, a one imaju cini mi se clanove slicnih opredeljenja i afiniteta, to sam smatrao da niko od njih ne bi treba biti uskracen za sledecu informaciju.

U zadnje vreme bilo je par priloga na temu iz da tako kazem ezoterije. Konkreto se secam dopisa Zvonka na Novim Mostovima o njegovim pogledima na Boga, Ljubav, svrhu zivota, kao i nesto malo o karmi, reinkarnaciji. Kako je Zvokov i slicni postovi imao pozitivan odjek na listi, shvatio sam da ima ne mali broj onih koji su zainteresovani za te duhovne teme - duhovni rad na sebi, samorazvoj, a koji zele nesto vise da saznaju od onog sto im nudi njihova oficijelna religija (teme iz ezoterije kao sto su meditacija, prosvetljenje, cakre, aure, reinkarnacija, covekova tela i sl.).

Svima njima, a i ostalima koji to zele, hteo sam da skrenem paznju na jedan vrlo interesantan web na adresi www.beotel.yu/~suncevazraka koji predstavlja prezentaciju samo jedne knjige koja je objavljena u YU iz oblasti Duhovnog rada - ezoterije i koja je ove godine izasla u vrlo malom tirazu pa je zato skoro nemoguce naci u knjizarama.

Sam web je vrlo lepo dizajniran (nisam zasluzan za to) sa sadrzajem knjige i izvodima iz njenih pojedinih delova i zaista zasluzuje da se pogleda makar i radi dizajnersko-tehnicke strane jer verujem da u YU nema kvalitetnijeg i sadrzajnijeg web-a koji prezentuje samo jednu knjigu.

Medjutim razlog ovog posta nije web, nego sama knjiga pod naslovom JA SAM ONAJ STO JEST od Olge Sladojevic Rezo za koju smatram da je najbolje delo ikad objavljeno kod nas iz oblasti ezoterije i da predstavlja pravi biser, neprocenljivo blago za sve koji se zele uputiti ili su se vec nasli na stazi Duhovnog samorazvoja. Bolje upuceni u spiritualne teme, u ezoteriju znaju da ona prava, najdublja znanja se ne mogu naci u pisanoj formi, u knjigama, vec se pod plastom tajni misticno predaju usmenim putem uskom krugu
"povlascenih". Ova knjiga po prvi put, kako pise i u pogovoru, skida velove sa mnogih spiritualnih tajni i samim citanjem uvodi u cudesni unutrasnji svet prosvetljenja. Razlog tome je u izuzetnoj licnosti pisca ove knjige Olge Sladojevic Rezo koja, za razliku od vecine pisaca iz ove oblasti, po vokaciji nije pisac, vec duboko prosvetljena duhovna osoba, prakticar, Duhovni Ucitelj i osnivac Drustva za psihofizicki razvoj Beograd.

Ako bi sadrzaj knjige trebalo uze kasifikovati, moglo bi se uslovno reci da po tematici spada u misticno hriscanstvo, Gnozu, ali samo uslovno, jer pogledi i metodi obuhvataju sva pozitivna iskustva iz svih ezotericnih tradicija. U kranjem slucaju niko nema tapiju na Istinu, a ona je samo jedna, zar ne?

Knjiga je nastala iz zelje autora da svoje visoko spiritualne sposobnosti, znanje, umece i bogata duhovna iskustva nesebicno podeli i pomogne u duhovnom razvoju i onim ljudima koji nisu imali srece da je sretnu i zajdno rade u Drustvu. Ovo je prva knjiga Olge Sladojevic Rezo (u pripremi je nova
"Samoisceljivanje" koja ce izaci do kraja godine).

I jos samo da napomenem da na web-u pored prezentacije knjige i njene narudzbine, kao i narudzbine audio kasete sa snimljenim duhovnim vezbama, nalazi se i kratak prilog o izdavacu knjige, Drustvu za psihofizicki razvoj Beograd i opis i nacin skoro decenijskog rada njegovih clanova.

Za one koji nisu zainteresovani za ovakve teme, sledi moje izvinjenje uz opasku da je to deo slobode tema na mailing listama.

Pozdrav Nidza



This archive was generated by hypermail 2.0b3 on Wed 18 Aug 1999 - 08:14:34 PDT