YUQwest: eunet


Nikola Stankovic (nik@marketdoors.com)
Fri, 09 Jul 1999 00:43:28 -0700


                                            o
     o ooooooooooooooooooooooooooooooooooo Posting:
      o o oooo o o oooo oooo o Lista@YUQwest.org
       o o o o o o o o o o
        o o o o o o o o oooo oooo o
        o o o o o oo oo o o o Admin:
        o oooo oooo o o oooo oooo ooo Majordomo@YUQwest.org
                      o
                      ooo

Par reci pohvale za jugoslovenski Eunet. Prvo ovo nize. Vrlo profesionalno (i neuobicajno?) za nase firme. Takodje, ja sam vec vise puta iz USA uplacivao sate za rodbinu u YU sa kreditnom karticom (vidi http://www.eunet.yu/usluge/credit-card.html ) i moram da kazem da je servis funkcionisao savrseno!

Nikola

Date: Wed, 7 Jul 1999 08:13:03 +0200 (MET DST) From: Information <info@EUnet.yu> Subject: Informacija

Postovani korisnice, Sa zavrsetkom ratnog stanja mrezna infrastruktura EUneta Yugoslavia vracena je u prvobitno stanje.

Ekipa EUneta Yugoslavia sa zadovoljstvom moze istaci da se nasa Internet infrastruktura na ovom testu pokazala izuzetno otpornom i izdrzljivom. Cak i u vreme najtezih nestanaka elektricne energije veci deo nase mreze normalno je funkcionisao zahvaljujuci cinjenici da se kljucni serveri nalaze na lokacijama sa sopstvenim izvorima napajanja. Isto tako, serveri su uspesno odoleli raznim pokusajima napada zahvaljujuci efikasnim sistemima zastite, a pritom su izdrzali i opterecenje uzrokovano dramaticnim povecanjem mail i WWW saobracaja.

Ono sto je najvise pomoglo da nasi korisnici ne osete teskoce u radu bilo je podizanje satelitskog linka, propusne moci 4 Mb/s, vec u prvoj nedelji od pocetka rata (detaljnije na http://www.eunet.yu/novosti/99_04.html). Ovo je samo pocetak unapredjenja nase mreze koja ce uslediti vec u ovom kvartalu, a medju kojima ce biti povecanje broja ulaznih linija i otvaranje novih cvorista.

Podsecamo ovom prilikom da su se sa prestankom ratnog stanja u zemlji sva naplatna mesta vratila na mirnodopski rezim rada. Posto su time obezbedjeni svi uslovi za nesmetanu nabavku novih jedinica servisa, dozvoljeni kredit za ulazak u minus se 15. jula pomera na 2 sata, a 01. avgusta se vraca na predratno stanje - 30 minuta za PersonalEUnet korisnike i 120 minuta za BusinessEUnet korisnike. Mole se korisnici koji su iskoristili pomenuti kredit da nastalo dugovanje blagovremeno izmire.

EUnet Yugoslavia Vam zeli prijatan dan i dobre veze.



This archive was generated by hypermail 2.0b3 on Thu 16 Dec 1999 - 18:53:11 PST