Broj 232

Dogadjanja

Novinari u lokalnim medijima

U Kragujevcu je tokom februara pocela realizacija projekta »Polozaj i odgovornost novinara u lokalnim medijima« koji je organizovan u koordinaciji nevladinih organizacija za demokratski razvoj informisanja u lokalnim zajednicama. Cilj ovog projekta je da se prevazidju, istraze i delimicno otklone glavni problemi u lokalnim medijskim kucama i novinara u osam gradova Srbije, sa predlozima kako da se postojeci problemi rese. 
Projekat se realizuje u dve faze; u prvoj se kroz rad novinarskih ucionica definisu problemi u radu medijskih kuca i novinara, dok druga faza podrazumeva edukaciju novinara.
U radu novinarskih ucionica, ciji je rad organizovan tokom februara, sa novinarima lokalnih medija razgovarali su glavni i odgovorni urednici Blica Veselin Simonovic, novinar Vremena Milan Milosevic, glavni urednik Nezavisne Svetlosti Miroslav Jovanovic, profesor Kragujevackog univerziteta Gordana Mitic, predsednik Saveta Republike Dragos Ivanovic, novinar NIN-a Batic Bacevic i profesor kragujevacke Prve gimnazije Sasa Milenic.
Teme koje su razmatrane u radu novinarskih ucionica bile su: »Govor mrznje«, »Svesno manipulisanje formom prezentovanja informacije«, »Profesionalna etika«, »Uloga novinara u formiranju gradjanske svesti« i »Elementi profesionalnog novinarstva u funkciji tiraza«.
Tokom trajanja novinarskih radionica organizovan je i razgovor i razmena iskustva s renomiranim novinarima.  


O. S. T.   

 

© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar