Broj 238-239

Dogadjanja

Milion dinara za proslavu

Ovogodisnja centralna, republicka proslava 1. maja – Praznika rada odrzana je u Smederevu, na prostorima obliznjeg izletista »Jugovo«. Organizator su bili Predsednistvo Veca Saveza samostalnih sindikata Srbije i Predsednistvo Opstinskog veca.
Posebnu naklonost organizatori su posvetili smederevskim penzionerima koji su, u svojim udruzenjima, mogli da dobiju radnicke bonove za besplatan paket, u kojem se nalazilo uskrsnje jaje, sokic i sendvic.
S druge strane, prema poslednjim zvanicnim podacima, prosecna mesecna zarada, po radniku, u Smederevu, iznosi svega 765 dinara, sto je za 15 odsto manje nego u 1998. godini. Uz podatke o broju (ne)zaposlenih i katastrofalnom polozaju citave srpske privrede, zakljucak je – preko milion dinara, potrosenih za organizaciju centralne proslave Prvog maja, ipak, mogli su da budu upotrebljeni na korisniji i pametniji nacin.
Treba jos dodati da je, dan ranije, u smederevskom Domu kulture, uprilicena i Svecana prvomajska akademija (kojoj su prisustvovali SPS poslanici i predsednici Opstinskih odbora SPS-a i JUL-a), na kojoj je moglo da se cuje sve i svasta, ali ne i zasto, u aprilu, nisu stigli decji dodaci, upotrebljeni, prema misljenju upucenih, upravo za finansiranje ove »nepoliticke manifestacije«.

Milos Cvetkovic   


© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar