Broj 240-241

Dogadjanja

Apel iz Bora povodom presude Dusici Radulovic, direktorici »Borskih novina«

Osudite nas umesto nje

Okruzni sud u Zajecaru, presudom Kz. 455/99, osudio je Radulovic Dusicu iz Bora, vlasnika lista Borske novine, na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, zbog navodne klevete opstinskih funkcionera. Ovih dana Dusica Radulovic je pozvana na izdrzavanje kazne.
Napominjemo da je gospodja Dusica Radulovic stvarni vlasnik Borskih novina, ali da ni u jednom pogledu ne ucestvuje u njihovom stvaranju. To je dobro poznato vlastima i sudijama u Boru i Zajecaru, jer je bilo nekoliko postupaka protiv Borskih novina, i tada se kao glavni optuzeni uvek pojavljivao Miroslav Radulovic.

Posto je gospodja Dusica Radulovic majka maloletne ucenice petog razreda osnovne skole i 20 godisnje kceri, tesko obolele od cerebralne paralize (100%-ni invalid), predlazemo predsedniku Okruznog suda u Zajecaru i predsedniku Vrhovnog suda Srbije da nju oslobode kazne, a osude jednog od nas dvojice, ili obojicu, na odgovarajucu vremensku kaznu.
Miroslav Radulovic, suprug Dusice, je glavni urednik ovog lista, a Bozidar Bogdanovic je saradnik sa najvecim brojem objavljenih clanaka.
Borske novine su dobitnik nagrade »Dusan Bogavac« za ispoljenu novinarsku hrabrost u 1998. godini.
Bor, 11. 06. 2000.
Miroslav Radulovic, br. l. k. 99701/Bor 
Bozidar Bogdanovic, br. l. k. 91734/Bor 
 

© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar