Broj 245 

Dogadjanja

Opozicionari bez drzavljanstva

Maticna sluzba za Pecki okrug, koja je zajedno sa njihovim MUP-om smestena u Kragujevcu, odbila je da izda potvrdu o drzavljanstvu Milivoju Ribacu iz Kline i Gojku Carevicu iz Istoka, koji trenutno zive na teritoriji Prokuplja, samo zbog toga sto se nalaze na izbornim listama Demokratske opozicije Srbije.
U izjavi agenciji Beta Milivoj Ribac je rekao da je licno sef maticne sluzbe Peckog okruga Vuko Jovovic saopstio da ne moze da dobije uverenje, jer je na listi opozicije.
Prema Ribacevim recima, sluzbenik pecke policije u Kragujevcu Vojo Dontic zadrzao mu je sva dokumenta koja je poneo da fotokopira i na osnovu kojih je trebalo da uzme izvod o drzavljanstvu i birackom pravu. Pokusaj da se za pomoc obrati nacelniku pecke policije u Kragujevcu Ratu Potkonjaku nije mu doneo uverenje o drzavljanstvu. Potraga za uverenjem trajala je sest sati, da bi se posle nezavrsenog posla Ribac vratio u Prokuplje. 
Pre toga obavestio je kragujevacke novinare sta se dogodilo i pri tom naglasio da dobro zna da kandidati SPS-a i JUL-a dobijaju potrebno uverenje bez problema.
»Necu odustati, ponovo cu pokusati da dobijem ono sto mi kao svakome gradjaninu pripada«, rekao je Ribac.

O. S. T.   


© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar