Broj 245 

Dogadjanja

Kupovina glasova

Svesna da na predstojecim saveznim izborima, uz sve mahinacije, tesko mogu pobediti Milosevic i partije tzv. leve orijentacije, Savezna vlada je 7. septembra donela Uredbu o naknadama zarada svim zaposlenima kojima prestane radni odnos zbog vrsenja gradjanske duznosti. Ova uredba predvidja da ce se »iz saveznog budzeta isplacivati naknade u visini punog iznosa zarade, odnosno u visini prosecne plate u Crnoj Gori ukoliko je to za zaposlenog povoljnije, sve do povratka na isto ili drugo radno mesto koje odgovara strucnoj spremi i radnim sposobnostima«. Isti ti koji ovako bezocno kupuju crnogorske glasove pretili su i prete zaposlenima u javnim ustanovama i preduzecima u Srbiji da ce ostati bez posla ako ne potpisu Milosevicevu kandidaturu za predsednika SRJ i ako ne budu glasali za njega i koaliciju SPS–JUL.
U saveznom budzetu nema para da se Elektrodistribuciji Crne Gore plati struja koju je vojska potrosila, ali zato ima za kupovinu glasova. A nesrecni gradjani Srbije, koji placaju oko 230 vrsta raznih poreza i drugih nameta, morace da izdrzavaju i to na neodredjeno vreme obozavaoce Slobodana Milosevica i Momira Bulatovica iz Crne Gore (oni iz Srbije su vec dobro obezbedjeni). Sa prosecnom platom od oko 90 maraka, oni ce izdvajati za te persone najmanje 190 maraka po glavi, koliko iznosi prosecna plata u Crnoj Gori, a za neke mozda i hiljadu-dve, maraka, ako su toliko zaradjivali.
Pravo je cudo kako nasoj darezljivoj Saveznoj vladi nije palo na pamet da pomogne ljudima iz Srbije koji su zbog njenih odluka ostali bez posla. A takvih je na hiljade.

J. K.   


© 1996 - 2000 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar