U podnozju demokratskih propileja
 

Iz recenzije

Knjiga Zlatoja Martinova predstavlja zanimljivu i vrednu novinu u nasoj politickoj publicistici. Autor razmatra period od uvodjenja visestranacja u nasoj zemlji 1990. pa sve do nasih dana. Citalac ce u njoj dobiti kompletne i iscrpne podatke o tome kakve su izborne rezultate stranke na vlasti i opozicione stranke ostvarivale u ovom burnom periodu. Vec samim tim ona ce postati nezaobilazni prirucnik za sve novinare, publiciste, naucnike, javne radnike i politicare – za sve one koji se interesuju za ovu materiju.
Ali, ova knjiga nije samo puko zbrajanje brojcanih podataka o izborima na svim nivoima za ovih deset godina i medjusobnih odnosa rivalskih partija. Martinov se u njoj uspesno upusta u analiticka istrazivanja i svih drugih relevantnih okolnosti koje su pratile nase izbore, a koje su vrlo cesto ostajale skrivene od pogleda sire javnosti. Ona nam otkriva i sve oblike i nacine izbornih manipulacija stranaka na vlasti da bi i dalje sacuvale svoju poziciju u vlasti.
U maniru pravog analiticara, autor posmatra ponasanje opozicije, njene nedoraslosti da odgovori izazovima novog vremena, njene politicke kompetencije koje su najcesce bile ispod njenih ambicija, zatim njena jalova i neprincipijelna suparnistva, kao i pogubnu sujetu politickih prvaka.
Ne moze se mimoici jos jedna znacajna vrlina knjige: napisana je pitkim i bogatim jezikom tako da tece kao veoma zanimljiva prica.

Ranija izdanja »Republike«

Sadrzaj

 

© 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar