Broj 258

Dogadjanja

Clanovi Saveta BU jos ocekuju odgovor

Clanovi univerzitetskog dela Saveta Beogradskog univerziteta 5. februara uputili su pismo predsedniku Vlade Republike Srbije i zatrazili prijem, kako bi nadlezne upoznali sa svojim idejama i principima na kojima zele da se zasniva buduci zakon o visokom skolstvu. »Smatramo da Savet treba da bude partner Vladi Republike Srbije u donosenju novog zakona. Uvereni smo da tako nesto ocekuje univerzitetska, a i sira javnost. Zbog svega toga, molimo Vas da primite jednu nasu delegaciju, radi razgovora o tom vaznom javnom poslu«, pise u zakljucku pisma koje je potpisao predsedavajuci Saveta BU, profesor Rista Trajkovic, a koje je premijeru upuceno 5. februara ove godine. Od tada je proslo skoro dva meseca, a odgovora jos nema.
Proverili smo da li je pismo stiglo do nadleznih i u kabinetu predsednika Vlade Zorana Djindjica saznali da je »pismo prosledjeno nadleznom resoru«. I to je sve.
Predsedavajuci Saveta profesor Rista Trajkovic potvrdio nam je da su clanovi ovog tela jos uvek zainteresovani da do tog sastanka dodje, te da jos uvek ocekuju odgovor iz Vlade. Zasto odgovora jos uvek nema, nije znao da nam kaze.
Hoce li se Univerzitet izboriti za zeljeni partnerski odnos sa vlastima, tek ostaje da se vidi.

L. J.   

 


© 1996 - 2001 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar