Broj 272

Hronika
Postovani citaoci,
Primili smo na desetine pisama i raznih poruka, povodom pitanja »Kuda i kako dalje s Republikom« koje smo postavili u prethodnom broju naseg lista. Niko ne predlaze gasenje Republike. Svi smatraju da ona treba i dalje da izlazi i spremni su da se na nju pretplate. Takve poruke nas ohrabruju u nastojanju da opstanemo. Medjutim, stotinak pretplata ni izbliza ne mogu pridoneti opstanku naseg lista. Zbog toga cemo produziti vreme opredeljivanja citalaca do kraja novembra.
Molimo sve one citaoce koji do sada nisu regulisali pretplatu, da to ucine pre kraja novembra, i da se izjasne da li su voljni da se pretplate na Republiku u narednoj godini. Tek kada dobijemo nove i brojnije poruke mocicemo da realnije odlucujemo o opstanku ili gasenju naseg lista.
Svakako, ne cekamo samo na finansijsku i moralnu podrsku citalaca. Vec spremamo novi program i plan rada i ispitujemo sve mogucnosti za smanjivanje troskova stampanja i distribucije lista. Nastojimo da pronadjemo i druge izvore finansiranja, ali su oni, barem za nas, sve oskudniji i neizvesniji.
Poznato nam je da nasi citaoci ne pripadaju imucnijim slojevima drustva i da i inace imaju teskoca s pokrivanjem troskova zivota. Ali, molimo i za razumevanje: bez pretplate veceg broja citalaca nas list ne moze da opstane.
Ocekujemo vase odgovore i predloge.

   S postovanjem                                     
Nebojsa Popov                                    



© 1996 - 2001 Republika& Yurope- Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar