Broj 272

Dogadjanja

Beogradska otvorena skola

U utorak 16. oktobra 2001. godine, Beogradska otvorena skola (BOS), u Svecanoj sali Skupstine grada, organizovala je prijem povodom upisa devete generacije studenata i dodele sertifikata studentima osme generacije.
U BOS-u se paralelno odvijaju dva programa u trajanju od godinu dana. Glavni program je multidisciplinarnog karaktera i obuhvata teme iz drustvenih i humanistickih nauka. Upisuje studente zavrsnih godina studija i svrsene studente, a kroz individualni i tutorski rad produbljuje osnovne oblasti studija dodatnim znanjima i vestinama. Program »Evropska Unija i Balkan – politicki, ekonomski, pravni i kulturni aspekt« je takodje multidisciplinarni program BOS-a, koji svojim studijama ide u susret integraciji Balkana u Evropu.
Program vode profesori, asistenti i saradnici domacih i stranih univerziteta. Pohadjanje programa je besplatno, a sredstva obezbedjuju domaci i strani donatori. BOS je prvi sa prostora SR Jugoslavije koji je postao clan Mreze za pomoc visokoskolskom obrazovanju u Srednjoj i Istocnoj Evropi, koja postoji u okviru Instituta za otvoreno drustvo iz Budimpeste.
Tokom osam godina kroz Beogradsku otvorenu skolu proslo je preko cetiri stotine studenata.

Vera Vujosevic   



© 1996 - 2001 Republika& Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar