Hronika

Nevolje, ali resive

Jesenas smo vas anketirali o daljem izlazenju Republike. Neki visegodisnji citaoci su se cak naljutili sto uopste postavljamo takvo pitanje i dopustamo mogucnost gasenja lista. Vasa podrska je ohrabrila nasu volju za dalji rad.
Proteklih meseci su, medjutim, iskrsle izvesne nevolje. Podneli smo nekoliko novih projekata kod odgovarajucih fondacija, ali jos uvek nismo dobili pozitivne odgovore. Ocekivana pretplata je vise nego skromna. Ometeni smo i u koriscenju barake na periferiji grada gde smo, po prvi put otkako Republika izlazi, nasli stalno mesto za rad, jer stecajni upravnik namece za nas neprihvatljive uslove pa smo prinudjeni da udjemo u spor pred nadleznim sudom. A troskovi stampanja i distribucije rastu. Niko od nas nije kadar i spreman na zaduzivanje, niti mozemo da ocekujemo da iko podmiri nase eventualne dugove.
Zbog svega recenog, da bismo opstali, prinudjeni smo da izdamo dvobroj za april, da smanjimo tiraz, obustavimo slanje lista na veci broj adresa s kojih nismo dobili nikakve poruke niti pretplatu i da i dalje najveci deo poslova obavljamo volonterski, bez honorara saradnicima.
Inace, imamo sve bolju ponudu kvalitetnih tekstova. Verujemo da je nas glas u javnosti prepoznatljiv i potreban odredjenom krugu citalaca i da i dalje mozemo biti od javne koristi u podrsci procesu i akterima demokratskih promena. Verujemo da nasi saradnici imaju sta da kazu i urade.
Verujemo, takodje, da su nevolje koje su nas snasle - resive. Ocekujemo i dalje podrsku za nase projekte i da ce vasa pretplata spreciti gasenje lista.
Urednistvo


Pretplata

Iznosi godisnje 600 dinara za zaposlene, a 300 dinara za nezaposlene i penzionere, a za citaoce iz inostranstva 60 evra, odnosno US dolara.
Dinarske uplate mozete slati na nas ziro-racun: 40806-670-1-92259, a devizne, u Evropi: 54 A correspondent bank in EUR - SOCIETE GENERALE, FFM, SWIFT, address SOGEDEFF ili COMMERZ BANK AG FRANKFURT, SWIFT address COBADEFF;
U Beogradu: SOCIETE GENERALE YUGOSLAV BANK AD BELGRADE, SWIFT address SOGYYUBG, 59: beneficiary / 5790-978-13058 RES PUBLICA.
U Americi: 54 A correspondent bank in USD - SOCIETE GENERALE NEW YORK SWIFT address SOGEUS 33, RES PUBLICA / 5790-840-13058.
Potvrdu o uplati poslati na adresu: RES PUBLICA, Beograd, Zahumska 7.


Prodaja

Sva nasa izdanja - i knjige - mozete naci na kioscima "Politike", u vecim gradovima, a u Beogradu kod ulicnih prodavaca u Bulevaru revolucije i na Trgu Republike, kao i u nekoliko knjizara ("Plato", "Matica srpska", "Stubovi kulture").
Najpouzdanija nabavka je preko medijske knjizare "Krug", na Trgu Republike (Makedonska 5/II, tel. 138-111 / 3343-420).

Dijalog: Kolaci kraljice Marije Antoanete «

» 'umor u glavi: Drzava skarabudzija

 


© 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar