Hronika

Nova knjiga

 

Ovaj roman je saga o fanatizmu terorizma, o vecno primamljivoj moci neljudskoga cinizma koji nudi jedino sto moze ponuditi - bezgranicni nihilizam. Drama junaka ovoga dela je sasvim lako prepoznatljiva kao drama jednoga doba koja s nesmanjenim intenzitetom traje i danas i uistinu se nastavlja u planetarnim razmerama.
Nije rec samo o ovom ili onom obliku terorizma i o nastranim ljudima cija je svest "pomerena", vec o sprezi sa tajnim sluzbama u cijim se okvirima moc bez kontrole cudovisno multiplikuje. I teroristicke organizacije i tajne sluzbe su strukture zatvorenog tipa u kojima se veruje da "sve moze biti pod kontrolom". Na sirem planu, kada je terorizam svetski problem otvara se jedna nova, nista manje dijabolicna dimenzija. U zamrsenom klupku tako spojenih "zatvorenih struktura" u istom su kobnom krugu i teroristi i antiteroristi.
Moc bez kontrole tezi tome da ostane moc i da posle sebe ostavi "potop". Kako izgraditi sistem kontrole koja bi imala nekakvu moc - na to pitanje jos nema pravog odgovora.

Iz pogovora

 

Knjigu mozete poruciti preko Redakcije, uz popust od 40%. Javite se.

 

Hronika: Obavestenje «

» Hronika: Pretplata i prodaja


© 1996 - 2002 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar