Broj 153-154.

1. - 31. decembar 1996.

Hronika
Deveto godiste »Republike«

Oskudica i bruka javne reci navodili su nas na pomisao da ugasimo svoj list. Ali, odziv citalaca na nas apel za pretplatu za 1997. godinu i istrajnost gradjana da se bore za svoja prava i slobodu, hrabre nas da istrajemo, da zadjemo u deveto godiste izlazenja Republike. Za to smo dobili i snazan moralni podsticaj sve brojnijim priznanjima vrednosti ideja i tekstova koje objavljujemo.

Ponekad nas pitaju »ciji ste«, a mi odgovaramo: »Svoji i gradjana koji konkretno teze svom samooslobadjanju«; podsecamo da smo poceli da izlazimo jos marta 1989, pre svih nezavisnih novina i svih politickih stranaka, i uvek smo isticali da podrzavamo sve nacelne teznje ka slobodi i demokratiji; dabome, i dalje ostajemo protiv stihije straha, mrznje i nasilja. Ucinicemo sve sto zavisi od urednika i sve brojnijih saradnika da istrajemo na svom stanovistu i pridonesemo javnom interesu gradjana, drustva i drzave, zbog cega i jesmo res publica.

Buduci da je ovo nas poslednji broj u ovoj godini, svim saradnicima i citaocima upucujemo najtoplije zelje da im Nova godina zaista bude nova i uspesnija u promeni uslova i nacina zivota, sa sto vise zasluzene srece.

Urednistvo

Broj 153-154.
1. - 31. decembar 1996.


© 1996. Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar