Broj 175

Da li vam je »Republika« potrebna

Blizi se deseta godina izlazenja Republike. Svih ovih godina uspeli smo da opstanemo, cak i da prosirimo krug saradnika i citalaca. Istrajavamo, od prvog broja (marta 1989. godine), s idejama o slobodi stampe, politickog delovanja i slobodnih izbora. I dalje se suprotstavljamo stihiji straha, mrznje i nasilja. Podrzavali smo, spremni da to i dalje cinimo, sve ideje i akcije gradjanskog samooslobadjanja. Ukupnim rezultatima nismo zadovoljni.

Bez vase saradnje i podrske, dragi citaoci, ne bismo ni postojali. A da bismo opstali neophodna nam je blagovremena informacija o vasem buducem odnosu prema Republici.

Molimo vas da nam do kraja novembra javite da li ste spremni da se pretplatite na nas list za narednu godinu. Pretplata za citavu godinu iznosi 100 dinara (penzioneri i studenti imaju popust 50%); za inostranstvo pretplata iznosi 200 dinara. Do izvesnog porasta pretplate dolazi zbog troskova distribucije, narocito postanskih troskova.

Molimo vas, takodje, da ukoliko to vec niste ucinili - uplatite zaostalu pretplatu.

Buduci da na dotacije ni do sada nismo racunali, a donacije su sve oskudnije, molimo vas da procenite da li vam je Republika zaista potrebna i da nam se javite. Bicemo vam zahvalni i za kritiku, predloge i sugestije.

Srdacno vas pozdravlja

Urednistvo

Trenutna oskudica primorala nas je da i u decembru izdamo dvobroj Republike i da odlozimo izdavanje Glasnika Saveza slobodnih gradova. Izvinjavamo se citaocima. Nadamo se da cemo ubrzo razjasniti situaciju sa starom i buducom pretplatom.

Urednistvo


© 1997. Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar