Broj 175

JUL-ska zetva

Umesto cestitke federalnom partneru, JUL je pobedu Mila Djukanovica na izborima za predsednika Crne Gore pripisao podrsci »islamskih fundamentalista, balista i ustaskih separatista«. Bilo je to 21. oktobra.

Stranka koja toliko drzi do svog internacionalizma, koja ujedinjuje 23 stranke od kojih su neke i stranke nacionalnih manjina, a u programu se busa da je njena SR Jugoslavija »domovina svih koji u njoj zive, bez obzira na etnicko poreklo, naciju i veru« zabasuruje cinjenicu da eventualni drzavni neprijatelji iz Drugog svetskog rata sada imaju po 80 godina. Ili JUL smatra da se geni »fundamentalista, balista i ustasa« nasledjuju.

Istog dana kada je JUL delio kvalifikative u Beogradu, izborni stab porazenog Momira Bulatovica nabrajao je javno imena biraca koji su dva puta glasali. Na listi 243 raskrinkana gradjana prva je Senada Omeragic, a drugi Paljaj Ceno.

Bulatovic je, inace, po ustavu predsednik svih gradjana Crne Gore. Da bi tu funkciju overio, ustav predsedniku u clanu 76 dodeljuje i zvanje predsjednika Savjeta za zastitu prava nacionalnih manjina i etnickih grupa.

Tamara Kaliterna


© 1997. Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar