Broj 182

Apel jednog gradonacelnika

Povodom dogadjaja u nasoj opstini, koji su poslednjih dana dobili dramaticne razmere, osecam potrebu i duznost da se obratim javnosti, kao predsednik opstine.

Dosadasnji pokusaji, od strane levog bloka, da se legalnim putem kroz skupstinsku borbu vrate na vlast nisu uspeli. Takodje nisu urodili plodom ni pritisci od strane drzavnih organa, vrseni na odbornike, funkcionere i skupstinu u celini. Socijalisticka vrhuska pribegla je represivnim, policijskim metodama, neprimerenim demokratskom, civilizovanom drustvu. Na sceni su policijska privodjenja, hapsenja, intrige koje uznemiravaju gradjane.

Ja licno podrzavam borbu protiv kriminala i nemam nameru da stojim iza bilo kakvih kriminalnih radnji, ali pod uslovom da su svi pred zakonom jednaki. Obavesten sam da se i u drugim opstinama pripremaju ili su u toku montirani procesi protiv demokratski izabranih lokalnih vlasti, u cilju gusenja demokratije u celoj Srbiji.

U situaciji privrednog haosa i kolapsa, cvetanja organizovanog kriminala, posle svega onog sto smo za godinu dana uradili zajedno za nas grad, necemo dozvoliti da nam aveti proslosti i nesposobna socijalisticka manjina to porusi.

Zrenjanin, 12. 02. 1998.

Gradonacelnik Zrenjanina

dr Zlatomir Kozlovacki


© 1996 - 1998 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar