Broj 183

Saopstenje UO Saveza studenata

Povodom dogadjaja na poslednjoj sednici Skupstine Saveza studenata Beograda koji su izazvali njen prekid Univerzitetski odbor saopstava sledece:

1. Univerzitetski odbor Saveza studenata Beograda sazvao je petu radnu sednicu Skupstine Saveza studenata Beograda na kojoj je trebalo raspravljati o predvidjenom dnevnom redu: Zakljucci Univerzitetskog odbora Saveza studenata Beograda o »Studentu« u ostvarivanju politike Saveza studenata Beograda. - Diskusija o ekonomskoj osnovi opstestudentske ustanove.

Skupstina je zakazana za 25. DzII 1969. i trebalo je da se odrzi u sali Gradskog komiteta Saveza komunista Beograda. Kako je interesovanje studenata i drugih bilo veliko Skupstina nije mogla da radi u sali Gradskog komiteta Saveza komunista vec je presla u salu heroja Filoloskog fakulteta.

2. Jedan od prisutnih svojim neodgovornim i nedolicnim ponasanjem stvorio je takvu atmosferu u kojoj Skupstina nije mogla nastaviti normalan rad sto je uslovilo njen prekid i odlaganje.

3. Univerzitetski odbor Saveza studenata Beograda je odlucio da Skupstina nastavi rad u petak 26. DzII 1969. godine u 19 casova u amfiteatru Prirodno-matematickog fakulteta, Studentski trg, sa istim dnevnim redom.

4. Imajuci u vidu pomenute dogadjaje i zeleci pre svega da Skupstini Saveza studenata Beograda obezbedi radnu atmosferu koja se ispoljavala i na prethodnim sednicama, Univerzitetski odbor saziva nastavak sednice samo u delegatskom sastavu.

Ovim putem se obavestavaju delegati organizacije Saveza studenata fakulteta, akademija i visih skola o mestu i vremenu nastavka sednice.

Univerzitetski odbor Saveza studenata Beograda

Vecernje novosti, petak, 26. 12. 1969, str. 2.


© 1996 - 1998 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar