Broj 183

Branko Pribicevic:

Ne biraju sredstva

Povodom incidenta posle koga je prekinula rad Skupstina Saveza studenata zatrazili smo izjavu od dr Branka Pribicevica, sekretara Univerzitetskog komiteta Saveza komunista Beogradskog univerziteta.

Evo sta je o tome rekao dr Branko Pribicevic:

- Vecerasnji incident koji su izazvali clanovi ekstremisticke grupe studenata, uglavnom sa umetnickih akademija i Filozofskog fakulteta, bacio je veoma ruzno svetlo ne samo na Skupstinu Saveza studenata, vec i na nas Univerzitet u celini. Vecina prisutnih studenata bila je veoma revoltirana ovakvim nedolicnim ponasanjem pojedinaca i trazila da se takvi ispadi ubuduce onemoguce.

- Koliko god je ovaj incident za sve nas neprijatan, ja istovremeno smatram da on nosi u sebi jednu dobru stranu. Naime, posle ovog ispada sada ce jos sirem krugu studenata i nastavnika biti mnogo jasnije da ovo sto se desava na Univerzitetu nije konfrontacija razlicitih misljenja u okviru naseg politickog pokreta, vec sukob sa jednom dobro organizovanom grupom koja ne bira sredstva da bi paralisala rad nasih drustveno-politickih organizacija i otvoreni demokratski politicki zivot na Univerzitetu u celini.

- Poslednji grubi incident delimicno se objasnjava i time, sto je proces idejno-politicke diferencijacije i snaznijeg politickog angazovanja Saveza komunista doveo do osetnog suzavanja prostora u kojem ova grupa deluje.

Vecernje novosti, petak, 26. 12. 1969, str. 2.


© 1996 - 1998 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar