Broj 188

Trovanje umesto trosenja

Turnir u malom fudbalu, iniciran od strane DS Smedereva, zakazan za 25. i 26. april, na kojem su, nekada, ucestvovali i SPS, SRS, JUL, SPO i DSS, uprkos napadnoj medijskoj promociji, ipak, nije odrzan.

Ucesce su prvi otkazali iz SRS, zbog prelepljivanja njihovih plakata - plakatima kojima je DS pozivala gradjane na bojkot referenduma. Potom je i SPS otkazao ucesce, iz slicnih razloga. DSS je, pri tom, jos u startu, hladno primila ideju »sportskog druzenja i smanjenja tenzija« - zli jezici kazu da je to zbog toga sto nisu mogli da sakupe potreban broj (dvanaest) igraca.

Istovremeno, DS je izasla iz koalicije Zajedno u SO Smederevo i osnovala samostalni odbornicki klub, cime je iritirala i dojucerasnje »saveznike«. I iz tih razloga, izmedju ostalog, nije prosla njihova zamisao.

Inace, prihod od upisnina (240 dinara po ekipi, ukljucujuci i tim SO Smederevo i Televizije i Radio Smedereva) bio je namenjen smederevskom Zdravstvenom centru »Sveti Luka«.

Reklo bi se, na prvi pogled, nista neobicno, bar ne za »nase« podneblje.

Mi nismo potrosacko drustvo. Mi smo potrovacko drustvo. Dakle: da bi se prehranili potrebna su tri licna dohotka (mesecno), a mi ne primamo nijedan (opet mesecno). Kako se, onda, hranimo? Trujemo se! Na svakom koraku! Bilo cime! I mentalno! Ali, vazno je: rekli smo NE. NE - zivotu!

Kopriva, na srecu, ima dosta. Korenja, takodje. Pa, ko voli - nek' izvoli.

Dragan Cvetkovic


© 1996 - 1998 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana
Posaljite nam vas komentar