Broj 207 

Dogadjanja
 

Volja gradjana sta je to?

Na jednom od svojih poslednjih zasedanja, tacnije u januaru ove godine, skupstina opstine Secanj donela je izmedju ostalog i »Odluku o izmenama i dopunama odluke o naknadi za koriscenje komunalnih dobara od opsteg interesa«, a sto je, zapravo, izglasala ovde vladajuca vecina sastavljena od odbornika koalicije SPS-JUL, uprkos zestokom protivljenju opozicione manjine koju cine odbornici jos uvek homogene koalicije Zajedno. Odluka je, kako se veoma brzo pokazalo, revoltirala ovdasnje gradjane.
Mozda u citavoj ovoj stvari nista ne bi bilo ni tako cudno da u njen najnoviji sadrzaj nije ubaceno i nesto sto izaziva najvise nezadovoljstva gradjana.
Naime, prema pomenutoj odluci, ispada da ce svi gradjani opstine Secanj ucestvovati u izgradnji Sportske hale u Secnju cija se vrednost procenjuje na blizu tri miliona DM.
»Cak i tako nesto nije cudno«, rekao je u razgovoru za Republiku Vasa Stojkov, odbornik koalicije Zajedno iz Jasa Tomica (mesta u opstini Secanj), »da nije rec o necemu sto u Jasa Tomicu, svega desetak kilometara udaljenoj od Secnja, vec postoji, a zbog neodrzavanja ce uskoro morati da se zatvori«.
Dobar »lek« bi bila institucija zborova gradjana na kojima bi oni javno i otvoreno rekli sta o svemu ovome misle.

Sinisa Stankov

 
 


© 1996 - 1998 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar