Broj 208-209 


Dogadjanja
 

Kuda s mladima

Beogradska vlast brine o mladima pa je odlucila da im ogranici boravak u kaficima. Omladina sada moze da bira ili ce u crkve ili ce u sportske hale i stadione. Nasa omladina ne sme da bude dekadentna i da se podaje drogi i muzici koja ne lici na pojanje i blejanje. Mladi koji odlaze u kafice stalno su umorni, ne mogu da se posvete velikim istorijskim zadacima niti da rade veliko nista koje im nesebicno nude oni koji su uzeli sve. Najgore je sto mladi zbog kafica spavaju bas u vreme mitinga SPS-a i JUL-a, te se oni bele od sedih glava deda i baba onih spavaca koji ce se probuditi tek u kaficu.
Te institucije dovele su u opasnost srpsku dusu i srpski imidz uopste. U njima se valja droga, desavaju se ubistva, ima prostitucije. One ni najmanje nisu slicne nekim drugim institucijama pravne drzave.
Nametanjem teme o stetnosti kafica beogradska vlast se predstavila nedoraslom vremenu pa i ne cudi predlog jedne maloletnice da bi bilo najbolje da se svima starijim od 18 godina zabrani izlazak u grad posle ponoci.

O. R.
 
 


© 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar