Broj 221

Dogadjanja

Ogledalo

Uvodnik koji je g. Veton Suroi objavio u listu Koha ditore pocetkom avgusta bukvalno je obisao svet u svetu nije bilo ozbiljnog lista koji ga nije preneo. Napisao je g. Suroi kako sada albanski ekstremisti iz redova OVK vrse nasilje nad Srbima i Romima, sto predstavlja »organizovano nasilje« i znak »albanskog fasizma«. Poznati publicista je jednostavno svoje sunarodnike stavio pred ogledalo.
Svima je u svetu jasno sta je g. Suroi rekao, ali je u Beogradu nastala nekakva pometnja.
Nije, navodno, iskren i ko zna sta pomislja tako se culo na jednodnevnom simpozijumu na Forumu za etnicke odnose 25. avgusta ali je bilo i onih koji su taj cin i pozdravili. I u Beogradu se prvi put tokom perioda terora culo o nasilju, progovorilo se iako, istina, to nisu bili dostojanstvenici SANU ili vrli spisatelji iz UKS. A to je ono sto nam je potrebno i stoga se cin g. Suroia mora pozdraviti.
A ogledalo, barem to je jasno, nije pristrasno. U njemu se svako moze videti. Ono, ogledalo, nam je godinama nedostajalo i ne bi trebalo u ovom momentu da bude nekog veceg nesporazuma oko onog sto je poznati publicista rekao.

M. Dj.  


© 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar