Broj 222-223

Alternativa

Kikinda

Kad je bio mrak

U organizaciji Saveza demokratskih partija i Saveza za promene u Kikindi je 21. septembra pocelo svakodnevno okupljanje gradjana, do pada rezima. Na platou ispred Skupstine opstine Kikinda okupilo se oko cetiri hiljade gradjana da podrzi inicijativu za promenu katastroficne stvarnosti u kojoj zivimo.
Okupljenima su se obratili predstavnici Banatskog foruma, GSS, DS, DZVM, LSV, VP, RDSV, SVM, sindikata, poljoprivrede i Milena Milosevic, predsednik beogradske opstine Vracar. Posebnu paznju izazvao je govor Zeljka Bodrozica, glavnog i odgovornog urednika Kikindskih novina, za koga se po gradu prica da je u noci izmedju 20. i 21. septembra privodjen i hapsen. Prica je tacna: Bodrozic je zaista uhapsen, sa jos sestoricom aktivista GSS, sve mladjih ljudi, koji su po gradu lepili plakate s pozivom gradjanima da dodju na skup. Sandor Melank, predsednik OO GSS u Kikindi, izjavio je da je prema uhapsenima postupano korektno, ali i da ce Odbor, zbog ovog incidenta, podneti tuzbu protiv N. N. odgovornog lica u MSUP-u Kikinda. 
»Molim vas, ne cekajte zimu s ovim rezimom. Ako docekamo zimu, a rezim ne padne, propali smo«, rekao je Bodrozic okupljenim gradjanima , pozivajuci ih da se okupe svakog dana, u jos vecem broju, za dobrobit buducih generacija. 
Ucesnici skupa su, saslusavsi sve govornike, prosetali do prostorija Komune, opstinskog glasila koje je, posle pobede opozicije u Kikindi, predato RTS-u, u paketu sa Radio Kikindom. Tamo su se zadrzali nekoliko minuta, pa se isto tako mirno razisli. Sve je proteklo bez ikakvih incidenata. Organizatori i ucesnici najavljuju da ce se okupljanje nastaviti do konacnog pada aktuelnog rezima. 
Jednog dana pricacemo deci kako je to bilo kad je bio mrak. I ona ce misliti da preterujemo.
A ako mrak bude i dalje, necemo ni morati nista da im pricamo, jer cemo u medjuvremenu izumreti.

G. P. F.  © 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar