Broj 224-225

Alternativa

Apel

Bogoljub Arsenijevic Maki, organizator jednog od prvih mitinga u Srbiji, nalazi se u kriticnom stanju. Nakon premlacivanja prilikom hapsenja i zbog postupka u samom zatvoru i zatvorskoj bolnici, odlucio je da stupi u strajk gladju.
Ocekujemo od vas da ucinite sve sto mozete da se Bogoljubu Arsenijevicu Makiju omoguci odgovarajuca lekarska nega i, ukoliko se nastavlja krivicni postupak, da mu se omoguci odbrana sa slobode.
Ukoliko ne shvatite dramaticnost situacije u kojoj se nalazi Bogoljub Arsenijevic Maki i ne ucinite sve sto mozete da se spreci najtragicniji ishod, tesko je ocekivati da ce gradjani bez straha dolaziti na mitinge i da ce verovati borcima za promene ukoliko oni vec sada ne promene svoje ponasanje. Najveca i sustinska promena jeste u konkretnoj zastiti ljudskih prava, pre svega prava na zivot.
Stradanje Bogoljuba Arsenijevica Makija samo je najdramaticniji primer stradanja gradjana ove zemlje koji su izlozeni represiji. Ako se ne spreci njegovo dalje stradanje, svi drugi koji su izlozeni represiji stradace jos vise, kao sto ce i sve veci broj gradjana biti izlozen nasilju i torturi.
Mitinzi koje su organizovali Bogoljub Arsenijevic Maki, Novkovic i drugi, probudili su novu nadu u realnu mogucnost demokratskih promena u Srbiji. Ako oni nestanu, ugasice se i ta nada, a mogucnost promena bice daleko neizvesnija.
Ucinimo sve da se nada u promene ne ugasi!
Makijev zivot je test za sve nas!
Upuceno:
Savezu za promene
Srpskom lekarskom drustvu
Advokatskoj komori Srbije
Udruzenju sudija
Medijima                                                                                           Gradjanski parlament Srbije  

U Arilju, 9. 10. 1999. godine  

© 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar