Broj 224-225

Hronika 

Sednica Saveta Republike

Podrska uredjivackoj politici naseg lista

Savet Republike je, na sednici odrzanoj 8. oktobra ove godine, podrzao uredjivacku politiku naseg lista i razmatrao niz pitanja koja se ticu dalje orijentacije i finansijske konsolidacije. Kao jedna od veoma pozitivnih, istaknuta je cinjenica da se Republika nije uklopila u cenzuru za vreme NATO bombardovanja, sto su clanovi Saveta ocenili kao doslednost, hrabrost i vrlinu. Kao narocito znacajno istaknuto je opredeljenje Republike koja, u ovom opstem mnenju o tome sta sve treba srusiti, naglasak stavlja na to sta treba dalje uciniti, odnosno kako izgraditi demokratski poredak i pravnu drzavu i ko treba da budu akteri ovih promena. U ovoj prilicno rasirenoj poplavi negativnih strasti u nasem politickom zivotu, Republika budi nadu jer podstice pozitivne emocije. Sa zadovoljstvom je ukazano i na to da je Republika sve ovo vreme odlucno podrzavala ljudska prava.
Savet se a to je njegov drugi zakljucak nedvosmisleno izjasnio za to da Republika, koja postoji vec jedanaest godina, ne treba da se ugasi, vec da nastavi sa izlazenjem, za sta je Urednistvo dobilo podrsku Saveta. Treci zakljucak sednice Saveta bio je da se nastave napori na finansijskoj konsolidaciji lista.
Posle sednice Saveta, urednistvo Republike jednoglasno je produzilo mandat glavnom i odgovornom uredniku Republike Nebojsi Popovu za narednu godinu.

D. M.  


© 1996 - 1999 Republika & Yurope - Sva prava zadrzana 
Posaljite nam vas komentar