26.11.1996.

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

Zabrinuti sto se ne preduzimaju bilo kakvi koraci u pravcu resavanja postojece situacije, ostajemo pri zahtevima da se postuje volja naroda i da se verifikuju pravi izborni rezultati. Posebno smo ogorceni nacinom na koji zvanicni mediji prenose protekle dogadjaje i odlucno protestujemo protiv tendecioznih i pristrasnih stavova pojedinih glasila. Protiv smo prikrivanja istine i zahtevamo da se svi gradjani Srbije objektivno informisu o dogadjajima ciji smo svedoci. Zahtevamo da se onemoguci politicko delovanje svim licima koja pozivaju na nasilje, bez obzira sa koje strane ti pozivi dolaze. Uvereni u pobedu istine, mi studenti Elektronskog fakulteta, nastavljamo svoj miran protest, reseni da istrajemo u borbi za postovanje prava svakog gradjanina na slobodu izbora.

ODBOR PROTESTA STUDENATA ELEKTRONSKOG FAKULTETA


28.11.1996.

SAOPSTENJE

Povodom vanredne situacije koja je nastala zbog sumnje u falsifikovanje izbornih rezultata od strane Gradske izborne komisije, pridruzujemo se protestu studenata i stojimo iza njihovih zahteva usmerenih ka utvrdjivanju prave istine i pozivanja na odgovornost svih onih koji su doveli do ove situacije.

Naucno-Nastavno Vece

Elektronskog fakulteta u Nisu


28.11.1996.

Analizirajuci stanje nakon formiranja protestnih odbora po fakultetima Izvrsni odbor Saveza studenata Univerziteta u Nisu je na sednici odrzanoj 28.11.1996. godine doneo sledece

SAOPSTENJE ZA JAVNOST

Savez studenata Univerziteta u Nisu i maticni savezi po fakultetima stoje iza studenata u protestu i njihovih protestnih odbora jer smatraju da se radi o vanstranackom i autenticnom studentskom revoltu

Sve dok na miran i civilizovan nacin studenti izrazavaju svoje nezadovoljstvo mogu da racunaju na bezrezervnu podrsku Saveza studenata Univerziteta u Nisu.

Savez studenata Univerziteta u Nisu preuzima sve korake kako bi zastitio interese i prava svih onih studenata koji protestom zahtevaju zastitu istine, ustavnosti i zakonitosti.

Zbog slobodnog izrazavanja svoje politicke volje, niko na Univerzitetu ne sme biti proganjan i sankcionisan.

Izvrsni odbor Saveza studenata

Univerziteta u Nisu


"Student treba da se vrate svojim redovnim aktivnostima i da se manu politike"- izjavio je tanjugu rektor Univerziteta u Nisu, dr Branimir Djordjevic, povodom ucestvovanja dela studenata u okupljanjima koalicije "Zajedno".

"Univerzitet mora da zadrzi autonomiju u odnosu na bilo koju stranu i ne moze biti nikakvog politiskog organizovanja na toj instituciji."-rekao je dr Djordjevic i ocenio da su studente u proteste uvukle stranke radi svojih ciljeva. Rektor Univerziteta u Nisu istakao je da studenti, svakako, imaju i opravdanih zahteva koje drustvo m ora brze da resava, ali da oni ne smeju da dozvole da budu uvuceni u dnevnu stranacku politiku.

Narodne Novine, 2.12.1996.