cetvrtak, 2. april 1998.

GRADSKI ODBOR DEMOKRATSKE STRANKE

Raspisati nove izbore za odbornike gradske skupstine

S obzrom da je formirana republicka vlada i da vecinu u Skupstini grada cine odbornici SPO-SPS-JUL, trenutno stanje u prestonici ne odgovara volji biraca iskazanoj na poslednjim lokalni izborima kada su Beogradjani odlucili da Grad treba da vode opozicione stranke a ne SPS i njegovi sateliti, kaze se u saopstenju gradskog odbora Demokratske stranke. Jedino resenje, po njima je, hitno raspisivanje prevremenih izbora za odbornike Skupstine grada.

Naime, gradski odbor DS pripremice do kraja nedelje platformu za resavanje nastale krize u Beogradu. Prvi deo platforme cinice zahtev za vracanje mandata Skupstini grada i raspisivanje novih izbora a drugi ce se odnositi na period do izbora, kada je neophodno da se nizom skupstinskih odluka popravi trenutno stanje i ublazi kriza nastala politickom trgovinom SPS sa SPO i radikalima, kao i neodgovornim potezima gradske vlade, kaze se u saopstenju. Demokratska stranka nece odustati od zahteva za poboljsanjem rada Skupstine sto podrazumeva smenu Milana Bozica i izbor novih potpredsednika, ali i razresenje Aleksandra Cotrica, sto je uslov za vracanje Studija B u funkciju gradske televizije.

Srdja Popovic, portparol gradskog odbora DS, istice da platformom nije predvidjena nikakva koalicija, vec da ce glasati za smenu Bozica ukoliko se on odluci i zakaze 11. sednicu skupstine grada.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /