cetvrtak, 2. april 1998.

SASTANAK PREDSEDNIKA CRNE GORE SA PREDSTAVNICIMA DPS, NS I SDP

Djukanovic okuplja reformiste

Za parlamentarne izbore moraju se udruziti potpisnici Sporazuma iz septembra prosle godine i tako parirati najavljenoj koaliciji Jugoslovenski patriotski front Momira Bulatovica, zakljuceno je na sastanku

Podgorica. - Predsjednik Republike Crne Gore Milo Djukanovic animirao je potpisnike Sporazuma o minimumu principa za razvoj demokratske infrastrukture iz septembra prosle godine da se i na izborima 31. maja udruze u demokratsku reformsku koaliciju.

Na sastanku predsjednika Djukanovica sa liderima Demokratske partije socijalista Milicom Pejanovic Djurisic, Narodne stranke dr Novakom Kilibardom i Socijaldemokratske partije Crne Gore Zarkom Rakcevicem odrzanom prekjuce zakljuceno je da se i za parlamentarne izbore moraju udruziti potpisnici Sporazuma i tako na najbolji moguci nacin parirati najavljenoj koaliciji Jugoslovenski patriotski front Momira Bulatovica.

Inicijativu o stvaranju reformskog demokratskog saveza pokrenula je Socijaldemokratska partija Crne Gore, a bezrrezervno je podrzala Narodna stranka. Ostale potpisnice Sporazuma cekale su odgovor Demokratske partije socijalista, izjavljujuci da bi na njen poziv prisle ovoj koaliciji. Jedino, Liberalni savez Crne Gore vec odlucio da na sledece parlamentarne izbore izadje samostalno.

Predsjednik Narodne strannke dr Novak Kilibarda izjavio je podgorickim "Vijestima" da bi konacan dogovor o stvaranju reformskog bloka mogao biti donijet ovih dana.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /