petak, 3. april 1998.

SAOPSTENJE NEMACKE ABMASADE U BEOGRADU O RAZGOVORIMA ISINGER - RUGOVA

Albanci spremni za dijalog s Beogradom

Beograd, Beta. - Lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova izjavio je da albanska delegacija “spremno ceka" pregovore sa Beogradom. Kako je saopstila nemacka ambasada u SRJ. Rugova je to kazao u susretu sa politickim direktorom nemackog ministarstva inostranih poslova Volfgangom Isingerom, odrzanom prekjuce u Pristini. Isinger je rekao da je nemacka vlada privrzena brzom napretku u resavanju situacije na Kosovu, navodi se u saopstenju i dodaje da da su obe strane istakle vaznost poziva Kontakt grupe za bezuslovan dijalog.

Rugova je ponovio da su kosovski Albanci spremni za takav dijalog sa Beogradom i dodao da bi takvi razgovori trebalo da budu okvir za kasniji pregovaracki proces uz ucesce stranih predstavnika, “kao sto je predlozila Kontakt grupa".

U saopstenju se navodi da je Isinger pozvao na neometanu i brzu primenu Sporazuma o normalizaciji skolstva “koji ce doprineti izgradnji poverenja izmedju Srba i kosovskih Albanaca". Isinger je dodao da je Evropska unija spremna da pomogne sve strane da saradjuju sa katolickom organizacijom Sveti Edjidio “da bi se smanjile tezije i u drugim oblastima zivota". Rugova je ponovio “svoju snaznu privrzenost putu mira i nenasilja" za resenje kosovskog problema, navodi se u saopstenju nemacke ambasade.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /