petak, 3. april 1998.

JAN MEKLAUD, V. D. SUPERVIZORA ZA BRCKO RAZGOVARAO SA BILJANOM PLAVSIC

Saopstenja Srba u Sarajevu nisu vezana za njihov povratak

Banjaluka, Beta. - Vrsilac duznosti supervizora za oblast Brckog Jan Meklaud izjavio je juce u Banjaluci da nedavna hapsenja Srba u Sarajevu nisu povezana sa njihovim povratkom u taj grad. Meklaud je to izjavio posle sastanka sa predsednicom Republike Srpske Biljanom Plavsic.

“Poslednja hapsenja Srba u Sarajevu nisu medjusobno povezana, posto su tu radi o dva razlicita procesa - jedan se odnosi na povratak izbeglih i raseljenih, a drugi na hapsenje osumnjicenih za ratne zlocine", kazao je Meklaud novinarima. On je rekao “da mu je veoma drago sto je od predsednice Plavsic dobio pozitivna uveravanja da RS nece postupiti sa slicnim merama".

Meklaud je ocenio da je “vazno da se svaki entitet pridrzava dopunske odluke za Brcko" i dodao da ga je predsednica RS Biljana Plavsic upoznala sa namerama Vlade RS da formira komisiju koja ce raditi na sprovodjenju te odluke. Meklaud je rekao da se na podrucje Brckog vratilo oko 800 muslimanskih i hrvatskih porodica, i da je u toku popravka dodatnih 1.000 kuca za njihov smestaj, “sto je obaveza RS jer je ona sada obavezna da prihvati te ljude". Predsednica RS Biljana Plavsic posle sastanka sa Meklaudom nije dala izjavu novinarima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /