petak, 3. april 1998.

PREDSEDNISTVO POLITICKE ORGANIZACIJE “SRBIJA ZAJEDNO"

Velimir Ilic iskljucen iz stranke

Gradonacelnik Cacka i jedan od osnivaca “Srbije Zajedno" optuzen za liderstvo, nasilnistvo na sednicama Predsednistva stranke, kao i nepostovanje odluka usvojenih vecinom glasova

Predsednistvo politicke stranke “Srbija Zajedno" zakljucilo je na sednici odrzanoj 1. aprila 1998. godine da sa gospodinom Velimirom Ilicem vise nije moguc zajednicki rad. Ocenjeno je da su njegovi metodi neprihvatljivi za duh i principe koje u politickom zivotu Srbije ova stranka nastoji da razvija. Zbog toga je odluceno da gospodin Velimir Ilic bude iskljucen iz stranke - kaze se u saopstenju za javnost ove organizacije.

Ovoj odluci prethodila su upozorenja gospodinu Ilicu na njegovo izrazito lidersko ponasanje i nastojanje da se kompletna stranka stavi u sluzbu njegove licne promocije. Nepostovanje, neizvrsavanje i zanemarivanje odluka, zadataka i zakljucaka donetih na sednicama organa stranke, neodgovorno ponasanje u pripremi, organizaciji i dolasku na sednice i suprotstavljanje kontinuiranom timskom radu, samo su neke od zamerki koje je rukovodstvo stranke u poslednjih par meseci upucivalo gospodinu Velimiru Ilicu.

Na sednici predsednistva stranke “Srbija Zajedno" 27. marta ove godine, u reziji gospodina Ilica demonstrirana je sila i nasilnistvo tako sto je grupa nepoznatih lica, predvodjena Ilicevim bratom Strahinjom, ocito spremna na fizicki obracun, vredjala i ponizavala clanove Predsednistva i Izvrsnog odbora i onemogucila odrzavanje sednice.

Ubedjeni da je proslo vreme lidera kojima je sve dozvoljeno i kojima clanovi stranke sluze samo kao paravan za licne ciljeve, clanovi Predsednistva i Izvrsnog odbora ocenjuju da takvom ponasanju u njihovoj stranci nema mesta. Pogotovo sto su clanovi i simpatizeri ove stranke oni gradjani koji su mesecima uporno, mirno i civilizovano demonstrirali gradovima Srbije, zahtevajuci da se srusi nepotizam i primitivizam s vlasti.

Imajuci u vidu takav karakter i ciljeve stranke Predsednistvo je izabralo za kopredsednike prof. Danicic dr Branislava iz Novog Sada i prof. Kojovic dr Zorana iz Nisa, a za predsednika Izvrsnog odbora izabran je prof. Radojcic dr Tomislav iz Nisa.

Posle objavljivanja ovog saopstenja “Srbija Zajedno" se nece vise ukljucivati u rasprave preko stampe koje se mogu ticati odnosa “Srbija Zajedno" - Velimir Ilic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /