petak, 3. april 1998.

MOMCILO DJUROVIC, DIREKTOR SREMSKOMITROVACKOG “MATROZA"

Fabrici treba 15 miliona dinara

Beograd, Beta. - Sremskomitrovackom “Matrozu" hitno je potrebno jos 15 miliona dinara za pokretanje proizvodnje celuloze, rekao je agenciji Beta direktor jedine srpske fabrike za proizvodnju novinske hartije Momcilo Djurovic.

“U proizvodnju celuloze ulozili smo 20 miliona dinara, ali ne mozemo da je pokrenemo bez jos 15", rekao je Djurovic u telefonskom razgovoru. On je rekao da je zadovoljan proizvodnjom i prodajom roto-papira, ali da je celuloza “Matrozu" vazna, jer moze da je izvozi za oko dva miliona dolara mesecno. “Proizvodimo 100 tona roto-papira dnevno i sve bez problema prodajemo na domacem trzistu", rekao je Djurovic. “Taj papir kupuju svi osim ’Politike’". Medjutim, za pocetak resavanja ozbiljnih dugorocnih problema, odlozenih sporazumom “Matroza" sa snabdevacima sirovina i energentima, fabrika mora da pocne da proizvodi i izvozi celulozu.

Uz posredovanje vlade, poverioci “Matroza" pistali su krajem januara da zamrznu potrazivanja od 250-350 miliona dinara i nastave isporuke, kako bi fabrika, posle visemesecne pauze mogla da pocne da pravi novinsku hartiju. Vlada je tada obecala i pomoc od 30 miliona dinara, a do sada je uplatila 15 miliona. “Prethodnu transu, od 10 miliona dinara, dobili smo jos 25. februara", rekao je Djurovic. Prema njegovim recima, rukovodstvo “Matroza" jos nije razgovaralo o svojim planovima za brzu privatizaciju sa novom vladom Srbije, odnosno ministarkom privatizacije Jorgovankom Tabakovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /