subota, 4. april 1998.

ZAMENIK SEFA RUSKE DIPLOMATIJE JUCE U BEOGRADU RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM SRJ, PREDSEDNIKOM SRBIJE I SAVEZNIM SEKRETAROM ZA INOSTRANE POSLOVE

Zahtevi za stranim mesanjem suprotnim principima Povelje UN

Beograd, Beta, FoNet. - Prvi zamenik ruskog ministra inostranih poslova Igor Ivanov boravio je juce u Beogradu i razgovarao sa predsednikom SRJ Slobodanom Milosevicem.

U saopstenju koje prenosi Radio Beograd, navodi se da su u razgovoru razmenjene informacije i gledista dve zemlje u pitanjima od zajednickog interesa. U razgovoru su ucestvovali jugoslovenski ministar inostranih poslova Zivadin Jovanovic i ruski ambasador u SRJ Jurij Kotov.

Ivanov se juce sastao i sa predsednikom Srbije Milanom Milutinovicem. U saopstenju kabineta predsednika Srbije navodi se da su “u otvorenom i sadrzajnom razgovoru razmenjena misljenja o aktuelnim pitanjima od obostranog interesa".

Ivan Ivanov je takodje juce posetio i saveznog ministra za inostrane poslove Zivadina Jovanovica. Prema saopstenju Saveznog ministarstva inostranih poslova ministar Jovanovic je istakao da “iznenadjuje da zemlje clanice Kontakt grupe, koristeci Savet bezbednosti, od Srbije i Jugoslavije zahtevaju da preduzimaju ono sto one vec cine". “S druge strane, nerazumljivo je prihvatanje da se strani faktori ukljucuju u resavanje unutrasnjih pitanja od znacaja za suverenu zastitu nacionalnih i drzavnih interesa, kao sto su teritorijalni integritet i ustavno uredjenje", dodaje se u saopstenju SMIP i ocenjuje: “Takvi zahtevi za mesanje stranih faktora u unutrasnje poslove suprotni su principima Povelje UN, interesima zemalja clanica i medjunarodnog pravnog poretka".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /