subota, 4. april 1998.

VELIMIR ILIC, PREDSEDNIK STRANKE “SRBIJA ZAJEDNO"

Danas izborna skupstina “Srbije - Zajedno"

Cacak. - Unutar stranacke krize i rascepi izgleda da nisu mogli zaobici ni tek formiranu stranku Srbija- Zajedno. Nije mnogo proslo od zvanicne registracije a unutar stranke su vec evidentni kadrovski problemi. Dok predsednistvo stranke objavljuje smenu Velimira Ilica sa mesta predsednika Ilic za danas najavljuje izbornu skupstinu stranke.

Prema recima Velimira Ilica ova kriza je vestacki izazvana da bi se oslabio sumadijski lobi kojem on i sam pripada, jer je stranka za kratko vreme dobila veliki broj pristalica i clanova sto ocigledno nekome smeta. Kao krivce za ovakav razvoj dogadjaja u stranci Srbija-Zajedno, Ilic imenuje Jovana Marjanovica i izvesnog Kojovica iz Nisa. Zahtev za izbornu skupstinu stranke podnelo je 30 opstinskih odbora, tako da gospodin Ilic njegovu smenu smatra nelegitimnom i kaze da ce sve stvari u vezi stranke biti mnogo jasnije posle izborne skupstine.

Pokusaj dopisnika “Nase Borbe" da stupi u kontakt sa inicijatorima smene gospodina Velimira Ilica, nisu urodili plodom, jer je broj telefona sa kojeg je upucen faks “Nasoj Borbi" o smeni gospodina Ilica privremeno iskljucen.

A. A.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /