subota, 4. april 1998.

VOJISLAV KOSTUNICA, PREDSEDNIK DSS

Odavno prihvaceno strano posredovanje

Beograd. - Predlog da se u Srbiji raspise referendum o prihvatljivosti ucesca stranih predstavnika u resavanju problema na Kosovu u pravnom smislu prevazilazi ovlascenja kojima Slobodan Milosevic kao jugoslovenski predsednik raspolaze, rekao je Vojislav Kostunica u izjavi za javnost. U politickom smislu, Miloseviceva inicijativa moze se porediti sa Brozovim komunistickim metodom obracanja gradjanima putem istorijskih pisama, koja je trebalo da stvore utisak da se narod o necemu pita mada se o svemu jedino pitao autor pisma. Tako danas stvari stoje i sa Milosevicevim pismom.

Pismo ima za cilj samo da oslobodi od odgovornosti Slobodana Milosevica zato sto je u proteklim godinama prihvatio ucesce stranih posrednika u resavanju manje-vise svih nasih drzavnih i nacionalnih problema, a u najnovije vreme i strano posredovanje kada je rec o Kosovu i Metohiji.

Da ima i najmanje odgovornosti i hrabrosti, kao sto ih nema, Milosevic je mogao da predlozi raspisivanje referenduma o tome da li gradjani prihvataju da se prosiri autonomija Kosova, sto inace traze svakodnevno strani predstavnici. Umesto toga Milosevic trazi od gradjana da odgovore da li prihvataju strano posredovanje koje je on vec odavno prihvatio ne pitajuci nikoga, rekao je Kostunica.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /