subota, 4. april 1998.

MILO DJUKANOVIC RAZGOVARAO SA MOMCILOM TRAJKOVICEM I VLADIKOM ARTEMIJEM

“Referendum nas uvodi u novu konfrontaciju sa svijetom"

Podgorica, FoNet. - Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic primio je juce predsednika Srpskog pokreta otpora Momcila Trajkovica i vladiku rasko-prizrenskog Artemija, sa saradnicima, a razgovoru je prisustvovao i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, saopsteno je iz Kabineta predsednika Crne Gore. U saopstenju dostavljenom FoNetu navodi se da su gosti iz Pristine zahvalili predsedniku Djukanovicu na prijemu, izrazavajuci saglasnost s njegovim stavovima o Kosovu i ukazujuci da nisu imali prilike da do sada na ovakav nacin razgovaraju sa predsednicima Srbije i Jugoslavije.

Trajkovic i Artemije upoznali su Djukanovica sa aktivnostima koje preduzimaju na planu resavanja kosovskog problema, posebno o obavestavanju domace i svetske javnosti o tom pitanju i mogucim projektima resenja kosovske krize. Oni su preneli Djukanovicu ocenu da je sadasnje stanje na Kosovu proisteklo i iz dugogodisnje neaktivnosti drzavnih organa, napominjuci da su na to vise puta ukazivali, ali su vlasti u Srbiji to ignorisale.

Djukanovic je upoznao je goste sa stavovima drzavnih organa Crne Gore o pitanju Kosova, odnosno potrebi resavanja tog pitanja kroz dijalog i trazenje demokratskog resenja u okviru Srbije i Jugoslavije. U saopstenju se dodaje da je predsednik Crne Gore naglasio da referendum za ili protiv ucesca medjunarodnih zvanicnika u razgovorima o resavanju kosovskog problema “ne nudi resenje, vec nas uvodi u novu konfrontaciju sa svijetom". Isticuci da je puna demokratizacija Srbije i SRJ - put kome treba stremiti i povodom kosovskog pitanja, Djukanovic je dodao da se resenja ne mogu traziti u daljem podgrejavanju nacionalnih osecanja.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /