subota, 4. april 1998.

DR DRAGAN VESELINOV, PREDSEDNIK KOALICIJE “VOJVODINA

"Poziv Milosevicu da podnese ostavku

Pancevo. - Ovo je ratni Referendum. Umesto da Vlada Republike Srbije da narodu hleba i posla, ona mu ponovo gura pusku u ruke.

Vlast trazi od iznemoglih i siromasnih gradjana Srbije podrsku za rat protiv Amerike, Rusije, Francuske, Engleske, Nemacke, Italije i celog sveta, saopstio je juce dr Dragan Veselinov predsednik koalicije “Vojvodina".

Gradjani Vojvodine nisu zainteresovani da izadju na Referendum o Kosovu, jer ne zele novi rat, a ne zele ni ubitacne ekonomske i kulturne sankcije svetske zajednice protiv Srbije. Vojvodina nije na Balkanu i ne ticu je se kosovski problemi vise od sopstvenih. Mi, u Vojvodini, zahtevamo od Vlade Republike Srbije da prizna pravo Vojvodjana na ekonomsku samostalnost u Srbiji, a ne da nas sukobljava sa Albancima i svetskim silama na Kosovu.

Kukavicki beogradski rezim hoce Referendumom da se zakloni istorijskom hrabroscu i krvlju naseg naroda, ali rezim sam nema hrabrosti da narodu kaze da ce na Kosovu, zbog krivice svirepog beogradskog rezima, biti onako kako kaze 5 milijardi ljudi u Ujedinjenim nacijama, a ne nekoliko milionerskih porodica iz Beograda.

Pozivamo Predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Milosevica, da odmah podnese ostavku, pre nego sto nas uvede u izgubljeni rat, unisti narod i Srbiju, kaze se na kraju izjave dr Dragana Veselinova, predsednika Koalicije “Vojvodina".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /