subota, 4. april 1998.

VUK OBRADOVIC, PREDSEDNIK SOCIJALDEMOKRATIJE

Alibi za neuspesnu politiku

Beograd. - “Inicijativa predsednika SRJ o odrzavanju referenduma je jedna u nizu politickih vratolomija na koje smo se vec navikli, ciji je osnovni smisao u jacanju vec uzdrmane pozicije aktuelne vlasti i homogenizaciji naroda oko njegove politicke platforme. To je trazenje alibija za neuspeh u dosadasnjoj politici i za ono sto ce se tek dogoditi, kao i u skretanju paznje gradjana sa centralnih pitanja - od ekonomskog, socijalnog i politickog polozaja", izjavio je na jucerasnjoj konferenciji za stampu Vuk Obradovic predsednik Socijaldemokratije.

Po njemu referendum bi imao smisla samo ako bi se odnosio na opredeljivanje za jedno od mogucih resenja pitanja Kosova i Metohije.

“Odgovor na postavljeno pitanje ni za milimetar nas nece pribliziti resenju kosovske drame, a to je centralno pitanje. Povecace se nepoverenje izmedju kosovskih Albanaca i srpske jugoslovenske vlasti i antagonizmi Srba i Albanaca. Atmosfera u zemlji ce se jos vise zatrovati ideolosko-propagandno, a po naciji pogubno podelom na patriote i domace izdajnike. Dodatno cemo se udaljiti od Evrope i sveta, verovatno izloziti novim sankcijama, a na kraju ce vlast, kao i uvek do sada ipak morati da prihvati neku vrstu medjunarodnog posredovanja", rekao je Obradovic.

M. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /