subota, 4. april 1998.

DEMOKRATSKA STRANKA

Referendum - nepotreban

Beograd. - Referendum koji je najavio Slobodan Milosevic je nepotreban politicki potez, izjavio je Ceda Antic, portparol Demokratske strnake na jucerasnjoj konferenciji za novianre i podsetio da je samostalnost Srbije u pogledu resavanja njenih problema zagarantovana Ustavom.

Svrha referenduma je, po oceni demokrata, da se “gradjani izjasne da ne treba dozvoliti strano posredovanje u krizi oko Kosova". “To je zahtev Slobodana Milosevica da sa gradjanima podeli odgovornost za ono sto ce se desiti posle neprihvatanja posrednistva medjunarodne zajednice," upozorio je Antic.

On je istakao da se Milosevic do sada nikada nije obazirao na slicne referendume u Republici Srpskoj i Krajini te da je najznacajnije odluke po sudbinu gradjana Srbije donosio mimo Skupstine i narodne volje. “U proslosti su strani posrednici obicno dolazili uz dozvolu rezima Slobodana Milosevica," rekao je Antic i upozorio da je rezim iza takvih kampanja obicno prikrivao buduce odluke koje su stetile nacionalnim interesima.

Odluka Vlade o devalvaciji, kako je rekao Antic, “ptpuno odudara od programa radikalnih reformi". “Time je prekinuta jos jedna spona Srbije sa Republikom Srpskom i Crnom Gorom. Ta mera je usmerena protiv dobrobiti gradjana i dovesce do pada standarda," dodao je Antic. Demokratska stranka je osudila “sabotazu rezima kojom je milion gradjana Srbije liseno mogucnosti da gleda jagodinsku TV ’Feman’".

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /