subota, 4. april 1998.

VIDOJE ZARKOVIC PRVI PUT NA POLITICKOM SKUPU POSLE ANTIBIROKRATSKE REVOLUCIJE

Ne sme se ponovo pogresiti

Podgorica. - Bivsi visoki savezni i republicki funkcioner Vidoje Zarkovic ucestvovao je na tribini Demokratske partije socijalista odrzanoj u Pluzinama i pritom svoje zemljake upozorio na cinjenicu da se “Crna Gora nalazi na velikoj raskrsnici".

“Od rezultata predstojecih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori zavisice buducnost nase Republike u narednih 20 do 50 godina" - rekao je Zarkovic, dodajuci da se “prije deset godina pogrijesilo u izboru i da se to sada ne smije uciniti". On je konstatovao da u Crnoj Gori postoje dvije koncepcije koje se razlikuju misljenjima o tome kakav treba da bude odnos sa svijetom, a kakav odnos federalnih jedinica u Jugoslaviji, podrzavajuci opciju otvaranja i ravnopravnih pozicija u zajednickoj drzavi.

Ovo je prvi put da se Zarkovic pojavljuje na jednom politickom skupu, nakon odlaska sa funicije pod pritiscima tzv. antibirokratske revolucije, koja je, zapravo, bila svrgavanje kompletne legitimne vlasti u Crnoj Gori i dovodjenje svojih istomisljenika po receptu Slobodana Milosevica.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /