ponedeljak, 6. april 1998.

PORECKA GRUPA O UDRUZIVANJU OPOZICIJE U HRVATSKOJ

"Zelimo drugaciju zemlju"

Sibenik, Beta. - Lideri Hrvatske narodne stranke, Istarskog demokratskog sabora i Liberalne stranke - tri partije koje cine takozvanu Porecku grupu - poceli su u Sibeniku dvodnevne pregovore o nastavku politicke saradnje.

Iako se sastanak, koji je poceo prekjuce, odvija iza zatvorenih vrata, mediji ocenjuju da ce jedna od tema biti medjustranacki odnosi u opoziciji, pre svega ucesnica sastanka sa Socijaldemokratskom partijom, Hrvatskom socijalno-liberalnom strankom i Hrvatskom seljackom strankom.

Predstavnici Porecke grupe razmotrice i pitanje alternativnog izbornog zakonodavstva, odnosno, promenu prohibitivnog "izbornog praga", uvodjenje visestranackih birackih odbora i ukidanje takozvane liste za dijasporu. Hrvatski mediji prenose da ce na sastanku biti detaljnije razmotrena i mogucnost i perspektive udruzivanja opozicije i zajednickog nastupa na izborima. "Zelimo samo drugaciju zemlju, drugaciju Hrvatsku, sretnije ljude i nista drugo", rekli su lideri te stranke na tribini koja je u petak uvece odrzana u Sibeniku.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /