ponedeljak, 6. april 1998.

MILO DJUKANOVIC DANAS U LONDONU

Crna Gora se otvara prema medjunarodnoj zajednici

Crnogorski predsednik ce u brojnim zvanicnim susretima izloziti opredeljenje svoje drzave za opsezne ekonomske reforme, privatizaciju i preduzetnistvo, kao i opredeljenje za opstu demokratizaciju

Podgorica. - Predsjednik Republike Crne Gore Milo Djukanovic otputovao je sinoc u dvodnevnu zvanicnu posjetu Londonu, na poziv ministra spoljnih poslova Velike Britanije Robina Kuka.

Pored Djukanovica u crnogorskoj drzavnoj delegaciji su i potpredsjednici Vlade Crne Gore Slavko Drljevic i Predrag Drecun, ministar inostranih poslova Branko Perovic i predsjednik Upravnog odbora Republickog fonda za razvoj dr Veselin Vukotic. Kako je predvidjeno programom posjete, crnogorski predsjednik susresce se s Robinom Kukom, ministrom inostranih poslova Velike Britanije i clanom britanskog parlamenta Tonijem Lojdom, drzavnim ministrom u Forin ofisu i Majklom Haudardom, clanom britanskog parlamenta zaduzenim za resor spoljne politike u opozicionoj Konzervativnoj stranci. Predvidjeno je, takodje, da Djukanovic u Kraljevskom institutu za medjunarodnu politiku odrzi izlaganje na temu: "Tekuci demokratski procesi u Crnoj Gori i odnosi Crne Gore i Velike Britanije".

Clanovi crnogorske delegacije susresce se u Londonu i s predstavnicima Hongkong Sangaj banke i Nou Hau Fonda koji su angazovani u procesu privatizacije u Crnoj Gori.

Pred put za London predsjednik Djukanovic je britanskom Bi-Bi-Siju izjavio da svojom pojacanom diplomatskom aktivnoscu zeli "ostvariti kontinuitet dijaloga drzavnih organa Crne Gore s predstavnicima drzavne politike onih zemalja koje danas presudno uticu na kreiranje svjetskih politickih tokova". "Zelio bih da u tim razgovorima dodatno predstavim vec prepoznate specificnosti drzavne politike Crne Gore. To su, prije svega, opredjeljenje za opsezne ekonomske reforme, privatizaciju i preduzetnistvo, zatim opredjeljenje za opstu demokratizaciju u Crnoj Gori i SRJ i opredjeljenje za otvaranje prema medjunarodnoj zajednici", precizirao je Djukanovic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /