ponedeljak, 6. april 1998.

UJEDINJENI GRANSKI SINDIKATI "NEZAVISNOST" ZA SADA OSTAJU U SPORNIM PROSTORIJAMA

Novinari sprecili iseljenje

Branislav Canak, predsednik NGS "Nezavisnost" tvrdi da se iza pokusaja izbacivanja na ulicu krije odmazda politicara, jer je ovaj sindikat organizovao strajk radnika GSP

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" za sada ostaju u spornim prostorijama na cetvrtom spratu Nusiceve broj 4. Naime, nedavno trece po redu prinudno iseljenje zavrsilo se neuspehom. Sindikalisti su pomenute prostorije neposredno pred dolazak sudskih izvrsitelja napunili novinarima, pa su "organi" mogli samo da konstatuju da i ovoga puta "nema uslova za izvrsenje sudske odluke".

Celo zamesateljstvo, kako tvrdi Branislav Canak, predsednik "Nezavisnosti", otpocelo je u septembru prosle godine, kada je ovaj sindikat organizovao strajk radnika GSP, pa su svi pokusaji ovakvog iseljenja samo kazna politicara za sindikalnu neposlusnost.

- U prostorije na cetvrtom spratu uselili smo se prosle godine. Prethodno je u njima, prema nasim saznanjima, bila Kulturno prosvetna zajednica. Cim se ona iselila, otisao sam kod Jovana Kazica, predsednika SO Stari grad i Aleksandra Milutinovica, direktora Poslovnog prostora. Posto smo utvrdili da te prostorije zapravo u parazakupu drzi "Lutrija" Srbije, koja se navodno iseljava oko 1. maja - sa Kazicem i Milutinovicem usledio je usmeni dogovor da, cim se ona iseli slobodno udjemo u posed pomenutih prostorija, kaze Canak, dodajuci da su sindikalisti kasnije postupili po dogovoru i uselili se proslog juna.

Prema Cankovom kazivanju od iseljenja ovog sindikata nema nista sve dok sudski izvrsitelji budu dolazili sa nalogom za iseljenje KPZ, a ne UGS "Nezavisnost". Predsednik "Nezavisnosti" rekao je i da "kad sudski izvrsitelji dodju sa nalogom za iseljenje ovog sindikata ili ako on izgubi spor na sudu nema razloga da sindikalisti ne napuste sporne prostorije". On je istovremeno i zapitao "zasto poslovni prostor godinu dana ne ubira zakupninu od ovog sindikata, koji je spreman da je plati, ukoliko bi bio potpisan ugovor o njoj". Za sve ovo sto se dogadja sindikalcima Canak optuzuje prvenstveno Milutinovica, sumnjajuci da je rec o "nekim njegovim marifetlucima".

Prema izvorima "Nase Borbe", u tim prostorijama je pre useljenja UGS boravila "Narodna lutrija" (bivsa "Lutrija" Vojvodine), koja se krajem aprila iselila iz Nusiceve 4 jer je nadjen povoljniji zakup.

- Za nas u sporu postoji jedino Kulturno prosvetna zajednica, protiv koje je spor i vodjen. To sto su oni u te prostorije pustali i "Janka i Marka", nije nasa stvar, kaze Mirjana Vujovic, rukovodilac sluzbe zakupa u "Poslovnom prostoru". Prema njenim recima, argument o "usmenom dogovoru" predstavnika USG "Nezavisnost" i Aleksandra Milutinovica ne stoji. "Gospodin Milutinovic, kao direktor Poslovnog prostora, pokusava da svima izadje u susret, ali pisanog dogovor mora biti", kaze Vujovic i dodaje da protiv UGS nece biti zakonskih mera, jer je sudskim resenjem predvidjeno da se sporni prostor isprazni od svih lica i stvari.

G.Dj. - R.R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /