ponedeljak, 6. april 1998.

ZATVOREN 37. MEDJUNARODNI SALON AUTOMOBILA U BEOGRADU

Kraj smotre "metalne konjice"

Beograd. - Tradicionalnom zaglusujucom petominutnom bukom stotina sirena izlozenih eksponata sinoc je na Beogradskom sajmu zatvoren 37. Medjunarodni salon automobila. Ovoga puta na prostoru vecem nego inace naslo se gotovo 600 izlagaca od kojih oko 200 iz 30 zemalja. Salon ce biti upamcen i po mnogobrojnim premijerama, vozilima koja su se prvi put pojavila na ovoj manifestaciji.

Takodje, upravo zatvorenu smotru "metalne konjice" posebno je obelezila prateca automobilska industrija.

Mora se priznati da ce ovogodisnji Salon ipak biti najvise upamcen po (ne)nadanoj devalvaciji, odnosno skoku nemacke marke za koju se prodaja vozila najcesce vezuje. Ali, bez obzira na to, gotovo svi izlagaci zadovoljno trljaju ruke, jer su prodali bezmalo sve izlozene eksponate! Samo "Verano Motors" zvanicni predstavnik japanske firme "Micubisi" prodao je svih osam izlozenih automobila, ali i jos tridesetak od kojih cak 20 modela "karizma" koji su inace specijalizovani automobilski novinari proglasili za auto 1998. godine u Jugoslaviji. Slicno je bilo i sa automobilima "Lanca", "Fiat", kao i "Alfa Romeo" ciji je model "alfa 156" proglasen za auto godine u Evropi.

Medju mnogobrojnim promocijama svakako je ostala upamcena ona koju je organizovao "Verano Motors", zastupnik francuskog "Pezoa", kojom prilikom je unuk osnivaca fabrike Erik Pezo otvorio novi prodajni salon, a kome je, pored nekoliko stotina zvanica prisustvovao i jedan (iz beogradskog Zooloskog vrta za tu priliku iznajmljen) pravi lav, inace simbol ove firme.

Ovogodisnji Salon posetile su i mnogobrojne inostrane delegacije, ambasadori i direktori slicnih manifestacija iz Bugarske, Nigerije, Italije, Gvineje, Rumunije, Bangladesa, Madjarske... Istovremeno, oko 500.000 posetilaca bilo je u prilici da ucestvuje u mnogobrojnim nagradnim igrama, prisustvuje koncertima i muzickim programima koje su organizovali pojedini izlagaci.

P. Mrdjanov

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /