ponedeljak, 6. april 1998.

POMEN NA BEOGRADSKOM NOVOM GROBLJU U ALEJI ZASLUZNIH GRADJANA

Godisnjica ubistva Radovana Stojicica Badze

Posle godinu dana ubica nije otkriven:
Subotnji pomen u Aleji velikana
Foto: FoNet/AP

Beograd. - U subotu je na beogradskom Novom groblju, u Aleji zasluznih gradjana odrzan godisnji pomen zameniku republickog ministra policije, general-pukovniku Radovanu Stojicicu Badzi koji je 11. aprila prosle godine ubijen u beogradskom restoranu "Mama mia".

Maskirani ubica, ciji identitet ni do danas nije otkriven, prisao je te noci oko 00.30 sati stolu za kojim je sedeo Stojicic sa sinom i sa vise hitaca iz automatskog oruzja lisio ga zivota, a zatim pobegao sa lica mesta. Odmah nakon ubistva zapoceta je detaljna i opsezna istraga u koju je bila ukljucena i Sluzba drzavne bezbednosti, pa se ocekivalo da ce atentator biti ubrzo otkriven. Kako je vreme odmicalo, a istraga ocito samo tapkala u mestu, pocela su nezvanicna licitiranja o tome ko bi mogao biti ubica i iz kojih motiva je zlocin ucinjen. Do danas je, medjutim, samo jedna cinjenica iz tog arsenala ostala nesumnjiva - rec je o profesionalnom ubici.

Na proslogodisnjem ispracaju Stojicica okupio se sam vrh jugoslovenske politike i mnoge javne licnosti koje su predvodili Zoran Lilic, tadasnji predsednik SRJ i Slobodan Milosevic, tadasnji predsednik Srbije. Medju njima mnogi nisu mogli sakriti suze zbog izgubljenog druga. Nad grobom tragicno preminulog generala celnici MUP-a su se zavetovali da ce pronaci zlocince i da ce obezbediti mir u Srbiji. Od tada je proslo godinu dana.

A. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /